youtube-icon
İSTATİSTİK VE TEKNİK ÇALIŞMALAR
SIKÇA SORULAN SORULAR
Kurumsal Kimlik ve Logolar
9 Adımda ZDS
Katılım Sigortacılığı
Gerekli Bilgi Ve Belgeler
Hasar Avans Talebi
Hasar Anında Yapılması Gerekenler
İnteraktif Deprem Haritası
Bilgi Edinme Başvuru Formu
Basın Odası
Videolar ve Paylaşımlar
EN
DASK Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışması heyecanı başladı
28 ilde AFAD’lar deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırmak için yarışacak

DASK Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışması heyecanı başladı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), yedinci kez düzenlediği “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında yer alacak 30 il belli oldu. Türkiye’de deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası bilincini güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya dahil olan illerin İl Afet Acil Durum  Müdürlükleri (AFAD), uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim içeriklerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar binlerce vatandaşa aktaracak. AFAD’lar düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaşılan sigortalılık oranı olmak üzere üç farklı kritere göre değerlendirilecek.

28 ilde eğitimler düzenlenecek

Bu yıl, “2022 Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Yalova olmak üzere 28 il katılacak. Yarışmacı AFAD İl Müdürlükleri DASK tarafından uzmanların danışmanlığında hazırlanan eğitim materyallerini kullanarak okullarda, açık ve kapalı alanlarda eğitim ve etkinlikler düzenleyecek. Eğitim materyallerinde depremin ne olduğuna, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlere, Zorunlu Deprem Sigortası’nın depreme karşı alınması gereken finansal bir önlem olduğuna ve sigorta yaptırmaya dair geniş kapsamlı bir içerik bulunuyor. Projeyle 7’den 77’ye herkese ulaşılması hedefleniyor.

Sitemizde, hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak dask.gov.tr Sitesi Çerez Aydınlatma Metni içindeki hükümleri kabul etmiş sayılacaksınız.
X